Home КУД “БОШКО ВУЈАДИН“, ИСТОЧНА ИЛИЏА
КУД “БОШКО ВУЈАДИН“, ИСТОЧНА ИЛИЏА

Друштво је званично регистровано 1994. године у Касиндолу у некадашњем Српском Сарајеву и Српској Илиџи, тј. данашњој Општини Источна Илиџа,  која је једна је од општина града Источно Сарајево и која се налази у централном дијелу Републике Српске и Босне и Херцеговине.

Горан Ковачевић

+387 65 970 621

О нама

         

У вријеме оснивања (1993) Друштво је било једина установа која се бавила културом и програмом за младе на нашем простору. Друштво данас броји око 130 чланова у три узрасне групе фолклорне секције, ту је још оркестар и ткалачка секција. Његујемо традицију српског народа како из Босне и Херцеговине тако и свих република бивше Југославије.

Друштво на свом репертоару има 9 кореографија и 7 комплета народних ношњи. Од чега смо посебно поносни на оригиналну ношњу из Сарајевског поља из којег долазимо те народну ношњу са Влашића, које су оригиналне и које су у просјеку старе око 80 година а које су прикупљене од локалног становништва.

Друштво самостално организује Николјдански концерт са гостима и Ђурђевданску смотру фолклора. Били смо организатор неколико међународних фестивала фолклора те фолклорних семинара. У периоду од 2010 године, свој рад смо представили у: Македонији, Словенији, Аустрији, Турској, Мађарској, Грчкој, Бугарској, Румунији, Србији те широм БиХ.