КУД "Ђердан" Трн-Лакташи

КУД "Ђердан" Трн-Лакташи

Kulturno Umjetničko Društvo „Đerdan“ iz Trna, Laktaši osnovano je 2009. godine.

Санела Барашин

+387 66 830 183

О нама

Kulturno Umjetničko Društvo „Đerdan“ iz Trna, Laktaši osnovano je 2009. godine od strane nekolicine mladih entuzijasta sa ciljem da kroz igru i pjesmu sačuva i prezentuje svu ljepotu,  kulturu i tradiciju naroda ovog podneblja. Svojim dugogodišnjim iskustvom ovi mladi ljudi su pokušali da nadomjeste sve poteškoće u prvim koracima rada samog Društva.

Društvo kroz druženje i zabavu želi da mladim ljudima pokaže da je i u današnjem savremenom dobu moguće ostati dosljedan tradicionalnim vrijednostima te da ljepota kulture jednog naroda ne  smije i nikada neće biti zaboravljena.

Već  nakon nekoliko mjeseci proba, najmlađi ansambl se pojavio pred publikom, bilo je to jedno šarenilo za oko i uvo, i od tog dana Đerdan je postao sinonim kvaliteta. Društvo je poznato u lokalnonoj zajednici, ali se uspjelo predstaviti imeđunarodnoj javnosti na međunarodnoj smotri folklora u Budimpešti­Mađarska, zatim u Sloveniji, Makedoniji i Bugarskoj, a dječiji uzrast se predstavio na međunarodnoj smotri folklora u Mrkonjić Gradu, gdje je osvojio nagradu za najbolji ansambl u u kategoriji za opšti dojam.

 Zа sve ove godine, održali smo i brojne nastupe širom Republike Srpske, regijona, ali i inostranstva. Ostvarujemo brojne kontakte i saradnju sa ansamblima iz Srbije, Slovenije, Hrvatske i Makedonije.

Naš Đerdan je najbogatiji, jer ga čine svi članovi  Društva, a vjerujemo da će iz godine u godinu biti još bogatiji.

Predsjednik: Danijela Adamov

Director: Sanela Žigić