ОКУД „ПЕТАР КОЧИЋ“, НОВА ТОПОЛА

ОКУД „ПЕТАР КОЧИЋ“, НОВА ТОПОЛА

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Давор Симишић

+387 65 970 800

О нама

Културно-умјетнички аматеризам у Новој Тополи врло рано добија облике организованог дјеловања и предњачи по овом питању на подручју општине Градишка. У архивским записима се наводи постојање ОКУД „Петар Кочић“ Нова Топола који је постизао значајне резултате.
Према наводима мјештана, осамдесетих година, примјећују се проблеми у функционисању културно-умјетничких друштава у Градишци и многа престају са радом. То се десило и са ОКУД-ом.
Касније се покреће неколико иницијатива за формирањем фолклорних група у Новој Тополи. У току свог развоја ове идеје, група ентузијаста 2012. године оснива ОКУД „Петар Кочић“ Нова Топола које се 2013. године званично региструје код наглежног суда.
ОКУД веома брзо окупља велики број чланова и биљежи запажене резултате. Контакти са другим друштвима се интензивирају, раде се нове корегорафије, организују се манифестације и иде се на разна гостовања у земљи и иностранству. Због проблема са обезбјеђењем стручног кадра, ОКУД прави споразум са ЦКУД „Лепа Радић“ из Градишке и ова успјешна сарадња траје до данас.
ОКУД данас има 56 чланова распоређених у 4 групе (двије дјечије, једна ветеранска и пјевачка).
ОКУД „Петар Кочић“ Нова Топола